Išlaisvinkite išskirtinį konjako skonį
Konjakas – brendis, gaminamas Prancūzijos Konjako miesto apylinkėse, jis daromas iš vyno spirito, turi būti subrandintas prancūziško ąžuolo statinėse ne mažiau nei dvejus metus ir yra pagamintas dvigubos distiliacijos būdu. Konjako degustacija – tai puiki proga labiau pažinti šį gėrimą:
• Susipažinsite su konjako kilme, istorija, atsiradimo legenda;
• Sužinosite apie vartojimo kultūrą, naudotinas taures;
• Bus papasakota apie konjako rūšis, galėsite jas palyginti.
Ar žinojote, kad konjaką rekomenduojama gerti mažais gurkšneliais iš nedidelės tulpės formos taurelės tam, jog aromatas ir skonio receptoriai išsiskirtų palaipsniui? Iš pūstos taurės gėrimo aromatas ir subtilus skonis neatsiskleidžia, nes alkoholis ir laipsniai jį nustelbia.